Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ...

Για ακόμη μια φορά τα παιδιά των κατηχητικών και νεανικών συντροφιών του ιερού μας ναού έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους και μας εντυπωσίασαν με το πλούσιο πρόγραμμα που μας παρουσίασαν. Η φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας περιελάμβανε πολλά ποιήματα, αφηγήσεις και επίκαιρα σκετς...
Η παιδική μας χορωδία, η οποία φέτος ξεπέρασε τα 40 εγγεγραμμένα μέλη, έψαλλε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Πελοπόννησο (Μοραΐτικα), από το Καρλόβασι της Σάμου, από την Προποντίδα και από την Ικαρία, ενώ μας επιφύλασσε μία έκπληξη στο τέλος του καλλιτεχνικού προγράμματός της.
Κάλαντα Χριστουγέννων Προποντίδος
Κάλαντα Χριστουγέννων Ικαρίας
Ευχές
Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Πανελλήνια
Εκτός όμως από την παιδική χορωδία, φέτος για πρώτη φορά είχαμε και τη συμμετοχή της Παραδοσιακής Χορωδίας Ενηλίκων του ιερού μας ναού, η οποία συγκροτήθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο και σήμερα αριθμεί τα 30 μέλη. Η παραδοσιακή χορωδία μας έψαλλε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Πόντο, την Αίγινα και τα Δωδεκάνησα, ενώ έκλεισε το πρόγραμμά της με τα Βυζαντινά κάλαντα των Θεοφανείων.
Κάλαντα Χριστουγέννων Πόντου (Κερασούντας)
Κάλαντα Χριστουγέννων Αίγινας
Κάλαντα Χριστουγέννων Δωδεκανήσου
Βυζαντινά κάλαντα Θεοφανείων

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Αλεξάνδρα Αυγουστιανού και την Ιωάννα Λουλούμαρη που έπαιξαν φλάουτο.
Η γιορτή έκλεισε με το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών, ενώ στη συνέχεια οι ιερείς νεότητος και οι κατηχήτριες μοίρασαν στα παιδιά τα αναμνηστικά τους δώρα και γλυκίσματα.

ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!