Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΜΑΣ ΝΑΟΣ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Με λαμπρότητα τελέστηκε εχθές το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα ιερό μας ναό ο Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ.κ. ΙΩΣΗΦ ο οποίος εκήρυξε και το θείο λόγο, ενώ επίσης συμμετείχαν και ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφερείας του Πειραιά.

"Να είναι πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα, τα μάτια της ψυχής μας" τόνισε ο Σεβασμιώτατος, "και να μη χτυπάμε πόρτες οι οποίες και να ανοίξουν ακόμη δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Να χτυπάμε την πόρτα που μπορεί να μας βοηθήσει, και προθυμία έχει να μας βοηθήσει και δυνατότητα έχει να μας βοηθήσει. Αυτή είναι η πόρτα του Θεού και το πόμολο της πόρτας που χτυπάμε ονομάζεται Παναγία."



Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.













Το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί Μεθέορτος Εσπερινός, θα γίνει η περιφορά της θαυματουργικώς ευρεθείσης εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής που φυλάσσεται στον ιερό μας ναό και στη συνέχεια θα ψαλλεί ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον, την "Ζωοδόχον Πηγήν" από την παιδική μας χορωδία και την Παραδοσιακή χορωδία ενηλίκων του ιερού μας ναού.