Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΩΣ ΕΝΑ "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ" ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΕΚΑΝΤΟΤΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ


Όπως είναι γνωστό, ο μισούσε θανάσιμα τον και ήθελε να τον εξαφανίσει.

Για να καταλάβει την τότε Σοβιετική Ένωση ο Χίτλερ κινητοποίησε στις 22 Ιουνίου 1941 την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη που είχε ως τότε γνωρίσει η ανθρωπότητα σε μία μόνη επιθετική επιχείρηση: 3.000.000 άνδρες (μεταξύ των οποίων, εκτός Γερμανών περιλαμβάνονταν επίσης Ρουμάνοι, Φινλανδοί, Ιταλοί, Ούγγροι και Σλοβάκοι), 3.580 άρματα μάχης, 7.184 πυροβόλα, 2.830 αεροπλάνα και 750.000 άλογα.
Ειδική οδηγία του Χίτλερ διέταζε την επί τόπου εκτέλεση όσων πολιτικών κομισάριων του Κόκκινου Στρατού συλλαμβάνονταν (Komissarbefehl).
Στον πόλεμο λοιπόν ο βασικός στόχος των Γερμανών ήταν οι κουμμουνιστές.
Κατά την διάρκεια του πολέμου οι Γερμανοί είχαν συλλάβει κάποιους Ρώσους στρατιώτες αιχμαλώτους και τους είχαν φυλακίσει.
Για να καταλάβουν ποιοι ήταν οι κουμμουνιστές, τους διέταζαν να πουν το «» ή οποιαδήποτε άλλη προσευχή ή ψαλμωδία γνώριζαν.
Εάν ήταν σε θέση να απαγγείλουν το «Πάτερ ημών», τους άφηναν ελεύθερους.
Εάν όμως δεν ήξεραν το «Πάτερ ημών» ούτε άλλη προσευχή, τους εκτελούσαν, επειδή τους θεωρούσαν κουμμουνιστές, γιατί γνώριζαν ότι οι κουμμουνιστές αγωνίζονταν με πάθος να ξεριζώσουν την πίστη από τον ρωσικό λαό και οι ίδιοι ήταν συνήθως άθεοι.
Έτσι ένα απλό «Πάτερ ημών» έσωσε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.
Αυτή είναι η δύναμη της προσευχής, που μπορεί να μας λυτρώσει από τον θάνατο.
Η αληθινή αυτή ιστορία έχει και ένα καθαρά πνευματικό νόημα:
Οι Γερμανοί είναι οι δαίμονες, που απειλούν την ψυχή μας με θάνατο.
Η προσευχή και ο σταυρός είναι τα μέσα που θα μας σώσουν από αυτόν τον θάνατο και θα μας ελευθερώσουν από την φυλακή των δαιμόνων.