Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ




Ο χθεσινός αγώνας του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ απέδειξε για μία ακόμη φορά περίτρανα ότι η Κύπρος μας είναι Ελλάδα.
Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ απάντησαν με τον δικό τους τρόπο στην κριτική που δέχθηκε κυρίως ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιώργος Μερκής για το γεγονός ότι πανηγύριζε με ελληνική -και όχι κυπριακή- σημαία, μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της τουρκικής Καραμπάχ στο Μπακού του Αζερμπαϊτσάν.
Φίλοι της ομάδας, που βρέθηκαν στο νότιο πέταλο στον αγώνα με τον Άγιαξ, ανήρτησαν αρκετές ελληνικές σημαίες και μαζί ένα πανό το οποίο έγραφε: «αφού σας πονά, δείτε την ξανά».
Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος του ΑΠΟΕΛ πήρε θέση για τα σχόλια που έγιναν για την κίνηση του Μερκή να πανηγυρίσει με την Ελληνική σημαία στο Μπακού και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας. Εμείς, που ως ομάδα πρεσβεύουμε την Κύπρο και το ελληνικό της στοιχείο, φαίνεται ότι πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα σε κάποιους που βλέπουν την σημαία του Έθνους μας ως ανάθεμα. Για όσους ξεχνούν, εδώ θα είμαστε να το θυμίζουμε”.
Μακάρι σε κάθε αγώνα ελληνικής ή κυπριακής ομάδας για την Ευρώπη οι οπαδοί της να πλημμυρίζουν το γήπεδο με ελληνικές σημαίες.
Και μακάρι οι ποδοσφαιριστές της να αγωνίζονται με την αίσθηση ότι εκπροσωπούν την Ελλάδα.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός ανθεί και δεν χάνει ευκαιρία να εκδηλώσει την αγάπη του για την Μάνα-Ελλάδα.
Ενωμένοι μαζί Κύπρος και Ελλάδα θα νικήσουν τον τουρκικό επεκτατισμό και μία καλύτερη ημέρα θα ανατείλει για το πολύπαθο νησί.
Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ το απέδειξαν σαφέστατα.
Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, η Κυπριακή ομάδα κατατρόπωσε τον Άγιαξ, σε σημείο που να δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει ποιος ήταν ο Άγιαξ και ποιος ο ΑΠΟΕΛ. Θα έπρεπε να έχει νικήσει τουλάχιστον με δύο τέρματα διαφορά.
Της ευχόμαστε στον επαναληπτικό αγώνα στο Άμστερνταμ να πετύχει τον στόχο της και όλη η Ελλάδα και η Κύπρος να πανηγυρίσουμε την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League, γιατί απέδειξε ότι το αξίζει, όπως άλλωστε το απέδειξε και ο ΠΑΟΚ, που αποκλείστηκε άδικα από την ολλανδική ομάδα.