Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ...

Άλλο ένα "γεμάτο" Σαββατοκύριακο πέρασε και καθώς η γιορτή λήξης των Κατηχητικών συντροφιών της Μητροπόλεώς μας πλησιάζει, οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Να σημειωθεί ότι η 27η Γιορτή Νεολαίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στο Βεάκειο Θέατρο και ώρα 19:30. Στην εκδήλωση αυτή χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά από όλες τις ενορίες του Πειραιά θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα μας παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς που έκαναν τη χρονιά που πέρασε.
Τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών του ιερού μας ναού θα λάβουν μέρος με την παιδική χορωδία, η οποία θα συνεργαστεί με την παιδική χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς, ενώ το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών θα συνεργαστεί με τους ιερούς ναούς Αγίου Χαραλάμπους Καστέλας και Αγίου Δημητρίου Φαλήρου.

Οι πρόβες βρίσκονται σε εξέλιξη και τα παιδιά δείχνουν κατενθουσιασμένα. Και οι συντροφιές μας όμως συνεχίζονται!!! Την προηγούμενη Κυριακή έγινε εποπτικό μάθημα, κοινό για όλες τις κατηχητικές βαθμίδες, στο οποίο ο π. Ιωάννης έδειξε στα παιδιά τα ιερά σκεύη και τα ιερατικά άμφια. Τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και συμμετείχαν και τα ίδια εκφράζοντας τις απορίες τους στις οποίες απάντησε ο π. Ιωάννης στο Β' μέρος του μαθήματος. Την επόμενη Κυριακή θα συνεχίσουμε φτιάχνοντας πρόσφορο μαζί με τα παιδιά...