Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Έχουμε πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της προς το ώστε να υπάρξει εγκύκλιος ανάκλησης των νέων Προγραμμάτων Σπουδών και εντολή εκτύπωσης και για το επόμενο σχολικό έτος (2017-2018) των σημερινών βιβλίων .
Φαίνεται πως τη στιγμή που η Ιεραρχία αναλώνεται στην συγκρότηση μια ακόμη επιτροπής διαλόγου, το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις για το μάθημα. Με σημερινή (14.11.2016) Απόφασή του ο Υπουργός Παιδείας εγκρίνει την παραγωγή των σχολικών εγχειριδίων του Δημοτικού Σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος 2017-2018. Στους τίτλους των προς εκτύπωση βιβλίων υπάρχουν τα βιβλία για όλα τα μαθήματα εκτός από τα βιβλία για τα Θρησκευτικά. Προφανώς το ΙΕΠ με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζει τα νέα βιβλία που βασίζονται στα νέα Προγράμματα Σπουδών και η απόφαση για απόσυρση των σημερινών βιβλίων είναι οριστική. Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει νέο μάθημα Θρησκευτικών με νέα Προγράμματα Σπουδών και νέα βιβλία.

Ο καθένας ας αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την διαφαινόμενη οριστική κατάργηση του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16