Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

enthonisi karpenisi-24

Με εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η τελετή Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου Ρέμπελου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου έγινε προ του Ναού της "Παναγίας" από τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Νικόλαο Σουλιώτη, των τοπικών αρχών, του ιερού κλήρου, των φορέων και του λαού.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καρπενησίου προσφώνησε τον νέο Ποιμενάρχη στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως, ο οποίος τον καλωσόρισε και ανέφερε ότι θα έχουν αγαστή συνεργασία για το κοινό καλό του τόπου.
Επίσης ακολούθησε αντιφώνηση από τον Μητροπολίτη Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον ιερό κλήρο και τον λαό του Θεού για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι ήρθε στο Καρπενήσι για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί.
Αμέσως μετά τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Μακαριωτάτου.
Ακολούθησε η τελετή ενθρονίσεως εντός του Καθεδρικού Ναού, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος ανέγνωσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου προσφώνησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ιδού του Πάσχα! Στο Καρπενήσι ήρθε νωρίτερα το Πάσχα"
Να αναφερθεί ότι τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Είσαστε σε έναν τόπο που έχει ανάγκη από φωτισμένους Ιεράρχες, ειδικά σε μέρες κρίσιμες που βιώνουμε".
Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία αποδέχθηκε και στη συνέχεια βίωσε και βιώνει τον θάνατο του Θεού, την θεοποίηση του ανθρώπου στο πρόσωπο του υπερανθρώπου και την πλήρη εγκατάλειψη του συνανθρώπου".
"Ζούμε σε εποχή πλήρους απαξιώσεως θεσμών και ιδεών, σε μια κοινωνία χωρίς ταυτότητα και πρόσωπο, αλλά με πολλά προσωπεία" πρόσθεσε ο κ. Γεώργιος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Η Δύση μητέρα ενός αρρωστημένου ανθρωπισμού, βιώνει σήμερα τα αποτελέσματα της πλήρους αποτυχία της."
"Αναλαμβάνω από σήμερα την διαποίμανση του κλήρου και του λαού αυτής της ευλογημένης περιοχής, είναι όντως ύψιστη τιμή γιατί ο τόπος και ο λαός αυτός αγωνίζεται και αντιστέκεται στις επιθέσεις και στα δεινά που μαστίζουν άλλες περιοχές της πατρίδας μας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο νέος Ποιμενάρχης του Καρπενησίου.
Κλείνοτας ο κ. Γεώργιος τόνισε: "Το φορτίο μου είναι βαρύ και οι δυνάμεις μου πενιχρές, γι΄ αυτό ευχηθείτε και προσευχηθείτε για μένα."


enthonisi karpenisi-7
enthonisi karpenisi-8




enthonisi karpenisi-13
enthonisi karpenisi-14




enthonisi karpenisi-19








enthonisi karpenisi-26