Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ


Αν θέλουμε να υποφέρουμε με ευκολία την κάθε θλίψη και τους , ας έχουμε εμπρός στα μάτια μας πάντοτε το θάνατο για χάρη του μας.

Τέτοια εντολή έχουμε, να σηκώνουμε το μας και να τον ακολουθούμε πρόθυμοι και έτοιμοι για το . Γιατί εκείνος, που επιθυμεί να πεθάνει για το Χριστό, καθόλου δεν θα δυσκολευτεί στα επίπονα και λυπηρά.
Και όποιος θέλει να γίνει κληρονόμος του , πρέπει να επιθυμεί και τα πάθη Του με . Πρέπει λοιπόν και χωρίς να θέλουμε, να σπρώχνουμε τον εαυτό μας στην αρετή: Στην αγάπη, όταν στερούμεθα αγάπης. Στην πραότητα, όταν αυτή μας λείπει.
Στο να έχουμε συμπαθή και φιλάνθρωπη καρδιά. Στην προσευχή, όταν δεν έχουμε πνευματική προσευχή. Βλέποντας ο τον αγώνα ν’ αποκτήσουμε τα πιο πάνω έρχεται βοηθός και μας δίνει και μας γεμίζει με όλους τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Επίσης στο να μη κατηγορεί κανένα, να μη κατακρίνει, να μην υπερηφανεύεται.
Όλα αυτά γίνονται εύκολα όταν ενωθούμε και έλθει και κατοικήσει μέσα μας ο , που είναι το κινούν και το αίτιον εκπληρώσεως κάθε καλού και κάθε αρετής, όπως μας το είπε· «Χωρίς εμένα, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε».