Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΛΙΠΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

entronisi kabalas 61


Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγάπης ο Κλήρος και ο φιλόθεος Λαός της Αποστολικής Μητροπόλεως της Καβάλας υπεδέχθη τον νέο Μητροπολίτη αυτής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Καβάλας κ. Στέφανο.
Στα όρια της Μητροπολιτικής περιφερείας τον νέο Ποιμενάρχη υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος επί της Εγνατίας Οδού.
Ακολούθως ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων υποδέχθηκε μετά του Ιερού Κλήρου τον νέο Μητροπολίτη μπροστά στο βήμα του Αποστόλου Παύλου, όπου του παρέδωσε και την ποιμαντορική ράβδο.
Με πομπή, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, εκπροσώπων Πολιτιστικών Φορέων και πλήθος Λαού κατεύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλεως για την επίσημη υποδοχή από την Δήμαρχο.
Αμέσως μετά στην Κεντρική Πλατείας Καβάλας τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Στη συνέχεια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Στεφάνου, παρουσία των Αρχών, του ιερού κλήρου και του Λαού.
Να αναφερθεί ότι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Δράμας κ. Παύλος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Πολυανής κ. Εμμανουήλ, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, οι Θεοφ. Επίσκοποι Αμορίου κ. Νικηφόρος, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος.
Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό διάταγμα κ αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.
Ως εκπρόσωπός του Οικ. Πατριάρχου μίλησε ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και ως εκπρόσωπός του Πατριάρχου Αλεξανδρείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος.
Στη συνέχεια ωμίλησε ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στον κυρό Προκόπιο και το πολυετές έργο του και ευχήθηκε καλή, καλλίκαρπη κ πολύκαρπη ποιμαντορία στον διάδοχο κ. Στέφανο. Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ωμίλησε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Γεράσιμος Φυλακτάκης.
Τέλος ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Στεφάνου. (ΕΔΩ)