Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΕΞΕΔΗΜΗΣΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ



Ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης εξεδήμησε εν Κυρίω. Ο αγαπητός Γέροντας έφυγε για να βρει το Δημιουργό τα ξημερώματα στις 05:30 σε ηλικία 89 ετών στο Λαύριο. Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, δεχόταν όμως τους προσκυνητές δίνοντας την ευχή του κι έχοντας για όλους έναν λόγο ωφελείας και αγάπης.
Πάντοτε όμως, μνημόνευε τον Αγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως, ο Αγιος που πάντοτε ήταν στο πλευρό του και τον βοήθησε στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντος Νεκταρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:00.

Η Μητρόπολη Μεσογαίας εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση…
Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, στις 5:30π.μ. άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών ο πολυσέβαστος Γέροντας και πνευματικός της Μητροπόλεώς μας π. Νεκτάριος Βιτάλης, καθηγούμενος και της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Κουβαρά.
Ο σεβαστός και τόσο αγαπητός σε όλους μας Γέροντας άφησε πίσω του μνήμη αγίου ανδρός, γεμάτου από καρπούς καλωσύνης και έργα ελεημοσύνης. Φτωχός ως προς την κατά κόσμον παιδεία διεκρίθη για την κατά Θεόν σοφία του.
Ο λόγος του γλυκύτατος, χαριτωμένος, ουσιαστικός, παραμυθητικός. Στήριξε χιλιάδες ψυχές που τον προσήγγιζαν από όλον τον κόσμο.Η ζωή του συνδέθηκε με τον Άγιο Νεκτάριο, με θαύμα του οποίου και τελικώς επέζησε, ύστερα από σοβαρότατη δοκιμασία της υγείας του και προς τιμήν του οποίου ο ίδιος ίδρυσε και κατέστη κτήτωρ του μεγάλου Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Αττικής.
Η εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο ιερό Προσκύνημα, όπου και θα ταφεί.
Ας έχουμε την ευχή του.