Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ...

 

π.Σπυρίδων Σκουτής

Το ότι μεγάλωσες, έκανες παιδιά και είδες εγγόνια, δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψεις και τη συζυγία.  Ο έρωτας, η αγάπη, η τρυφερότητα δεν έχουν ηλικία. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Προσπαθήστε ιδιαίτερα μετά τη σύνταξη να μην αφήσετε ο ένας τον άλλον, διότι ο χρόνος δυστυχώς δεν είναι μαζί σας. Όσο μεγαλώνουμε γίνεται ο χειρότερος εχθρός, αλλά εμείς μπορούμε να τον κάνουμε φίλο και να ομορφύνουμε τη ζωή μας.

Αφήστε τα παιδιά στην ηρεμία τους και τα εγγόνια να τα βλέπετε με προσοχή και διάκριση. Να βιώσετε τον γάμο σας και πάλι ως νιόπαντροι.

Αφήστε πίσω τα άσχημα, πάρτε χρώμα από τα όμορφα που έχετε περάσει μαζί και φτιάξτε νέες εικόνες και νέες εμπειρίες. Παράλληλα με την πνευματική ζωή.

Είναι μια ευκαιρία συνειδητής ποιότητας σε όλους τους τομείς. Στην προσευχή, στην αγάπη, στην τρυφερότητα, στον έρωτα, στην επικοινωνία. Μην σκέφτεσαι ότι αυτά δεν είναι για ’σένα επειδή γέρασες.

Ναι υπάρχει το γήρας και η φθορά, αλλά στα πνευματικά και τα συναισθηματικά το γήρας έρχεται μόνο όταν το επιτρέψουμε.

Τα γεράματα μας θυμίζουν ότι πλησιάζει η μεγάλη συνάντηση με τον Χριστό και οφείλουμε να προετοιμαστούμε για να έχουμε ένδυμα γάμου. Είναι μια όμορφη περίοδος. Να τη χαρείτε όσο μπορείτε.

Κάθε αγκαλιά, κάθε λέξη αγάπης μπορεί και να μην ξαναέρθει. Να ζείτε την κάθε μέρα σαν να είναι η πρώτη που γνωριστήκατε και η τελευταία λίγο πριν τη συνάντηση με τον Κύριο.

Κάποτε μου ζήτησε κάποιος να του δώσω μια ευχή-συμβουλή για να τη θυμάται μέχρι να γεράσει και μου ήρθε εκείνη τη στιγμή και του είπα το εξής: «Προσπάθησε ακόμα και όταν το δέρμα ζαρώσει, να μείνεις παιδί μέσα στην καρδιά σου».