Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ

kyrie 1
Του Αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη |

Από Σένα Κύριε λαμβάνουμε το μήνυμα της νίκης του θανάτου, μέσα από τη δική Σου Θυσία με όλη τη θεϊκή Σου δόξα!
Από Σένα Κύριε βλέπουμε το μεγαλείο Σου και «των θυρών κεκλεισμένων», όταν ακούμπησε ο μαθητής Σου τις πληγές στο πανάχραντο Σώμα Σου και η παρουσία Σου σκόρπισε ειρήνη αναμεσά στους Αποστόλους Σου!
Από Σένα Κύριε αισθανόμαστε την χαρά της Αναστάσεώς Σου και το πανηγύρι που γίνεται μεταξύ ουρανού και γης, μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων ζώντας με την προσδοκία της Αναστάσεως νεκρών και της ζωής του μέλλοντος αιώνος!
Από Σένα Κύριε λαμβάνουμε δύναμη ώστε να «Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει»!
Από Σένα Κύριε βιώνουμε τον χαρμόσυνο και αγγελικό ύμνο του «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» και μυσταγωγούμαστε από τη δύναμη της αγάπης Σου, όταν συγχώρησες τα πλάσματά Σου, προσευχόμενος για όλους και εκλιπαρώντας με πόνο: «Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι»!
Γιατί Εσύ Κύριε με την κατάργηση της τυραννίας του θανάτου από αρχής έως εσχάτων μας χαρίζεις την δωρεά που πηγάζει από την κάθοδό Σου «εν τοις κατωτάτοις της γης» και δια των Αποστόλων Σου μας παρέδωσες την Εκκλησία Σου, που «σημαίνεται εν τοις μυστηρίοις Σου» και επισφραγίζει την παρουσία Σου!
Δώσε μας Κύριε, μέσα από την θυσία της θεϊκής Σου αγάπης, σε όλους μας την ελπίδα και την βεβαιότητα της νίκης της αιώνιας ζωής, ως στοιχείο της ζωής της Εκκλησίας Σου και ως εφαλτήριο της πορείας μας κοντά Σου, πάσας τας ημέρας της ζωής μας!
Με την άμετρη αγάπη και δωρεά Σου χάριζέ μας τον Παράκλητο, ώστε να μας ζωογονεί και να μας οδηγεί εις οδούς σωτηρίας, γιατί «Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ»!
Καθοδήγησέ μας Κύριε να μην σε ξεχάσουμε ως «Ξένον» στην μετά κορωνοϊό εποχή, αλλά να συναισθανθούμε όλοι το βάρος της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης, ως μέλη της Εκκλησίας Σου της Εσταυρωμένης, αλλά και Αναστάσιμης και να διαλαλούμε με ακράδαντη πίστη: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου»!
Φώτισέ μας Κύριε να Σε δοξολογούμε και να σε προσκυνούμε «εν πνεύματι και αληθεία» μεταλαμπαδεύοντας σε όλους αυτές τις δύσκολες στιγμές το Λαμπροφόρο μήνυμα :
«Ἀνέστη Χριστός καί πεπτώκασι δαίμονες».
«Ἀνέστη Χριστός καί χαίρουσιν ἄγγελοι».
«Ἀνέστη Χριστός, καί ζωή πολιτεύεται».
«Ἀνέστη Χριστός καί νεκρός οὐδείς ἐπί μνήματος».
Γιατί αυτή είναι η πολιτεία και η ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού!
Σταυρός και Ανάσταση δια της εν Χριστώ αγάπης!
«Αὐτῶ ἡ δόξα καί τό κράτος εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων»!
Αμήν.