Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ:"ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ"

osfp-1
Τις ομάδες προσφύγων που βρίσκονται στην Πύλη Ε2 του Κεντρικού Λιμένος Πειραιώς, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Σε μία κοινή προσπάθεια με τον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Ιωάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μερίδες φαγητού και είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι βιώνουν τις τραγικές συνέπειες ενός προσφυγικού δράματος.
Μιλώντας προς τα Μέσα Ενημέρωσης που κατέγραψαν την φροντίδα και την μέριμνα της τοπικής μας Εκκλησίας προς την ανθρώπινες ψυχές, ιδίως τις παιδικές, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «ζούμε μια ανείπωτη τραγωδία για την οποία την κύρια ευθύνη έχουν εκείνοι που για τα οικονομικά τους, γαιοπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα διαλύουν τις χώρες και αιματοκυλούν τις ανθρώπινες υπάρξεις».
Επισημαίνοντας την συνεργασία της Μητροπόλεως με τον Δήμου και τους λοιπούς φορείς, υπογράμμισε πως «είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά, μαζί εδώ με τον αγαπητό Δήμαρχο και βέβαια το ορόσημο του Πειραιά, τον Ολυμπιακό, που διδάσκει πάντα το ‘’εύ αγωνίζεσθαι’’ και την ευγένεια του αθλητικού ιδεώδους. Προσφέρουμε αυτή την ανοιχτή αγκαλιά σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που έρχεται κοντά μας. Η λύση του προβλήματος βέβαια προϋποθέτει συναγερμό όλων των υγειώς σκεπτόμενων ανθρώπων στην ήπειρό μας, την Ευρώπη μας».
Τέλος, ευχήθηκε «αυτή η τραγωδία πολύ σύντομα να λάβει τέλος γιατί απέναντί μας δεν είναι κάποια άψυχα όντα αλλά ζωντανά πρόσωπα. Πρόσωπα που είναι εικόνες του ενός και μοναδικού παναγίου Θεού. Χρειάζεται στοργή και αγάπη ο άνθρωπος στην τραγικότητά του. Αυτό νομίζω ο αγαπητός Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και όλος ο Πειραιάς προσπαθεί με αγωνία και αγώνα να το αποδείξει».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος και στα όσα είπε ο Σεβασμιώτατος, τόνισε πως «για μία ακόμη φορά είμαστε εδώ στο λιμάνι, κοντά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος ο Πειραιάς είναι μια αγκαλιά όχι μόνο ο Δήμος Πειραιά αλλά θα έλεγα όλη η Περιφέρεια του Πειραιά και το Σχιστό. Είμαστε εδώ στο λιμάνι σ' αυτή την προσωρινή και μη πιστοποιημένη εγκατάσταση και προσπαθούμε ως μια μεγάλη αγκαλιά να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας δείχνοντας αν θέλετε τη φιλοτιμία και την αλληλεγγύη που πρέπει να πρεσβεύει η χώρα μας και ο Έλληνας. Η λύση του προβλήματος προφανώς, όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος, δεν είναι στην Ελλάδα. Η λύση του προβλήματος είναι εκεί που δημιουργείται το πρόβλημα, στην πηγή του. Εμείς έχουμε την υποχρέωση, για όσο είναι αυτοί οι άνθρωποι στο λιμάνι και τη χώρα μας, να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Ο Δήμος από την πλευρά του στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του, η Εκκλησία του Πειραιά, ο Ολυμπιακός αλλά και όλοι οι απλοί δημότες που συμβάλλουν καθημερινά, δείχνουμε νομίζω ένα πρόσωπο που πρέπει να δείχνουμε καθημερινά προς τα έξω. Καταβάλλουμε προσπάθειες, όμως επαναλαμβάνω ότι η δομή εδώ είναι προσωρινή. Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές. Δεχόμαστε από 1.000 έως και 3.500 κόσμο καθημερινά. Προσπαθούμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι κάθε μέρα προσφέρουμε τον καλύτερό μας ευατό, όλοι ώστε να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τον πόνο και την ταλαιπωρία».
Την όλη προσπάθεια ενίσχυσαν επίσης ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι στηρίζουν καθημερινά το ευρύτερο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
osfp-7
osfp-2
osfp-3
osfp-4
osfp-5
osfp-6