Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

egkainia-odontiatriou-21
«Οι Έλληνες, δείχνουν την αγάπη και τον πολιτισμό της Ευρώπης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την τελετή των εγκαινίων του Κοινωνικού Οδοντιατρείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίων Ασωμάτων Θησείου.
Παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου, Δήμαρχοι, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής, π. Βασίλειος Χαβάτζας, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, κληρικοί και λαϊκοί.
Ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίων Ασωμάτων Θησείου π Ιγνάτιος Μόσχος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές και στις δραστηριότητες της ενορίας.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο π. Βασίλειος Χαβάτζας και αμέσως μετά η κ. Ιουλία Τόλια, δωρήτρια και υπεύθυνη λειτουργίας του κοινωνικού οδοντιατρείου.
Ο υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε πως «σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνά η πατρίδα η Εκκλησία, η Κοινωνία και η Πολιτεία αποδεικνύουν ότι η χώρα εκπέμπει σε παγκόσμιο επίπεδο απόθεμα ψυχής, αυτό που λέει η Εκκλησία αγάπη».
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής λέγοντας πως «μέσα στις δυσκολίες και στα προβλήματα ο Θεός μας χαρίζει εκπλήξεις. Γιαυτό κάποτε που θα γραφτεί αυτή η ιστορία, για τις περιπέτειες του ελληνικού λαού τότε θα εκπλαγεί κανείς από τις λεπτομέρειες και το μέγεθος της αγάπης και της λεπτότητας. Τότε θα φανεί η διαφορά του ελληνορθόδοξου πολίτη από τους πολίτες των άλλων χωρών».
Αναφέρθηκε, ωστόσο, στην αξία να ασχολείται ο άνθρωπος με τον συνάνθρωπό του και μίλησε για το τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.
Έκανε λόγο, επίσης, για την πρωτοβουλία και την ιστορία του προγράμματος των δωρεάν γευμάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά και για την επέκταση του προγράμματος με συσσίτια και την προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς των συνανθρώπων μας υπογραμμίζοντας πως «καλούμαστε να μην είμαστε μαξιμαλιστές, να μη θέλουμε μεγάλα πράγματα, αλλά να θέλουμε να γίνονται με αγάπη και ο Θεός θα τα αυξήσει».
Επεσήμανε, επίσης, ότι «σήμερα μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες ξεχωρίζουν από τους άλλους. Είδαμε ανθρώπους να ανοίγουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες. Τα προβλήματα είναι πολλά και ο κόσμος διχάζεται, αλλά έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα πιάτο φαγητό και ζεστασιά σε οποιονδήποτε είναι πλάι μας και έχει ανάγκη».
Ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε, ακόμη, ότι η χώρα μας δυσκολεύεται να σηκώσει αυτό το βάρος του προσφυγικού ζητήματος λέγοντας, όμως, πως οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι, «εικόνες του Θεού και δε μπορούμε παρά να τους βοηθήσουμε».
Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι «κανείς δεν εγκαταλείπει το σπίτι του ευχάριστα. Άλλοι είναι αυτοί που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους, οι πολιτισμένοι. Οι πολιτισμένοι είναι αυτοί που τους βομβάρδισαν, γιατί άλλοι θέλουν πετρέλαια, άλλοι υπόγεια ευρήματα και ξαφνικά οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν στους δρόμους. Και ενώ περίμεναν να βρουν ανταπόκριση από αυτούς που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους, αυτοί τους έφραξαν τους δρόμους για να μη μπορούν να πλησιάσουν. Οι Έλληνες, όμως, οι φτωχοί, δείχνουν την αγάπη και τον πολιτισμό. Η ανθρωπιά και ο πολιτισμός χάθηκε στην Ευρώπη κι αυτό είναι το τραγικό που πρέπει να μας ανησυχεί. Και διερωτώμεθα έχουμε μία Ευρώπη, όπως ξεκίνησε, όπως ήταν από τους θεμελιωτές της; Μετακινήθηκαν οι βάσεις.Έγινε η Ευρώπη των συμφερόντων και όχι της αγάπης». 
Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι οι Έλληνες θα αντέξουμε και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και ευχήθηκε τη Μεγάλη τεσσαρακοστή να σκεφτόμαστε και τους άλλους, «για να έχουμε», όπως είπε, «ένα Πάσχα ζωντανό που μας ενισχύει και μας κάνει πραγματικά ανθρώπους».
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος με την εκπρόσωπο της Περιφέρειας έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και ξεναγήθηκαν στους χώρους του κοινωνικού οδοντιατρείου.
Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, όπως μας ενημέρωσε ο π. Βασίλειος είναι έτοιμο από τις αμέσως επόμενες μέρες να δεχθεί τους πρώτους ασθενείς.
Θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να απευθύνετε στις κοινωνικές υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής, για να προγραμματίσει, με βάση κάποια κοινωνικά κριτήρια, τις δωρεάν επισκέψεις στο οδοντιατρείο.
egkainia-odontiatriou-1
egkainia-odontiatriou-2
egkainia-odontiatriou-3
egkainia-odontiatriou-4
egkainia-odontiatriou-5
egkainia-odontiatriou-6
egkainia-odontiatriou-7

egkainia-odontiatriou-9
egkainia-odontiatriou-11

egkainia-odontiatriou-13





egkainia-odontiatriou-20
egkainia-odontiatriou-22
egkainia-odontiatriou-23
egkainia-odontiatriou-24

egkainia-odontiatriou-26
egkainia-odontiatriou-27
egkainia-odontiatriou-28