Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

XΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ

 


…καὶ καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως. ( Λουκ. 6,31-36)

Νώντας Σκοπετέας

Σχολείο η ζωή χωρίς τελευταία τάξη…μόνο η στερνή πνοή σφραγίζει το απολυτήριο! Τότε θα μάθουμε τον βαθμό μας και το αν προβιβαστήκαμε,  ή αν μείναμε αιωνίως μετεξεταστέοι.

Δια προσκαίρου βίου μάθηση, σε μια σπουδή κοινή  για όλους τους ανθρώπους! Βασικό μάθημα και όχι κατ επιλογήν! Το δίκαιο του Θεού!

Έχουμε ξαναμιλήσει για αυτό το δίκαιο. Έχουμε ξανααναφερθεί στην καταλογιστέα αδιαφορία μας και στα τελούμενα δια παραλείψεως εγκλήματά μας…

Αυτά που καταλογίζονται τελεσιδίκως και αμετακλήτως, έχοντας ακριβώς το ίδιο πλαίσιο ποινής με τα δι’ ενεργείας. Το αιώνιο σκοτάδι!

Προετοιμασία λοιπόν διαρκής και μαθητεία στα κρίματα στις εντολές και στους κανόνες Του. Αυτοί οι κανόνες που ελευθερώνουν την ψυχή, εξαγνίζουν την καρδιά και μας πλησιάζουν τόσο στον Μεγάλο Καθηγητή. Εκείνος δεν σταματά ποτέ να διδάσκει!

Να νουθετεί εν Αληθεία, να παιδαγωγεί εν Φωτί, να συμβουλεύει εν Σοφία, να μορφώνει και να καθοδηγεί, μα και να μακροθυμεί αναμένοντας τα αποτελέσματα των βιωματικών διαγωνισμών! Και είναι πολλές οι ευκαιρίες και οι εξετάσεις για τους μαθητές, τους επιμελείς μα και τους αδιάφορους.

Και υπάρχει και ένα θέμα που χαρακτηρίζεται πάντοτε ως επικρατέστερο,  ως  SOS, για να ζητηθεί η λύση του:

Γράψτε μου…ή μάλλον βιώστε τον Χρυσό κανόνα του Ευαγγελίου μου!

Πώς συμπεριφέρεστε στα αδέλφια σας; Ποιούς αγαπάτε; Ποιούς ελεείτε; Βιώνετε ως χρηστοί τούτο το πρόσκαιρο;

Λένε,  όσοι τους εδόθη η χάρις να ερμηνεύουν τον απαρασάλευτο εις τους αιώνες λόγο του Θεού, πως αν κάποιος τηρεί μόνο αυτόν τον χρυσό κανόνα έχει ήδη προβιβαστεί  στο Πανεπιστήμιο της Ουράνιας Βασιλείας!  

Αρκεί αυτό το βίωμα να υπάρχει εν Χριστώ! Γιατί διαφορετικά θα σκουριάσει ακόμα και ο χρυσός! Γιατί το δίδαξε ξεκάθαρα ο Θείος Διδάσκαλος, όταν είπε πως άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν! Χωρίς Χριστό τίποτα το χρηστό!