Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ!

 

«Είναι δύσκολο να ζει κανείς στην σημερινή Ανθρωπότητα…

Πολλά χρόνια προσεύχομαι γιά όλο τον κόσμο και την ειρήνη του, και όμως ειρήνη δεν υπάρχει. Και όταν κανείς ομιλήσει γιά την ειρήνη, θεωρείται «κομμουνιστής». Δεν διαβάζω εφημερίδες γιά να δω τί γίνεται, γιατί δεν γίνεται τίποτε σωστό.

Όλα έξω από τον Χριστό είναι μία ανοησία.

Είναι τρομερό να σκέπτεται κανείς ότι, ο κόσμος προτιμά κάθε τι άλλο παρά την Αιώνια Δόξα, την οποία ο Συναιώνιος με τον Πατέρα Υιός, μας προσέφερε με την Θυσία του Εαυτού Του! Αναρίθμητες είναι οι μορφές με τις οποίες εμφανίζεται η υπερηφάνεια, αλλά όλες αλλοιώνουν την Εικόνα του Θεού στον άνθρωπο. Έξω από τον Χριστό, χωρίς τον Χριστό, δεν υπάρχει λύση στην τραγωδία της επίγειας ιστορίας της Ανθρωπότητος. Η γήϊνη ατμόσφαιρα αποπνέει οσμή αίματος. Ο κόσμος όλος, τρέφεται καθημερινά με ειδήσεις, γιά φόνους ή βασανισμούς αυτών που νικήθηκαν σε αδελφοκτόνες συγκρούσεις. Τα μαύρα σύννεφα του μίσους, κρύβουν από τα μάτια μας το Ουράνιο Φως. Οι άνθρωποι μόνοι τους δημιουργούν την κόλασή τους. Χωρίς την ολοκληρωτική αλλαγή μας με τη μετάνοια, δεν θα έλθη η απολύτρωση του κόσμου· «απολύτρωση», από τη φοβερώτερη από όλες τις κατάρες, δηλαδή, τον πόλεμο. Γιά τον ταπεινό φορέα της αγάπης είναι προτιμότερο να φονευθή, παρά να φονεύσει.

Στις ημέρες μας, η «αποκτήνωση» του κόσμου έλαβε φοβερές διαστάσεις.

Η έκπτωση από την Χριστιανική Πίστη κατά την αυθεντική της ουσία έχει γίνει καθολικό φαινόμενο. Η λέξη που χαρακτηρίζει τον αιώνα μας, είναι η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. Φοβάμαι, λοιπόν, ότι μόνο η αύξηση των συμφορών μπορεί τώρα να οδηγήσει τους ανθρώπους στα παθήματα εκείνα, που θα φανούν πραγματικά κρίσιμα, και τα οποία θα διεγείρουν σ’ αυτούς πάλι την ικανότητα, να αντιληφθούν την πρωταρχική τους φύση κατ’ εικόνα Θεού. Τότε θα βασιλεύσει η ειρήνη στη γη!

Όσο όμως οι άνθρωποι παραμένουν όμοιοι με τα άγρια θηρία, δεν πρέπει να αναμένουμε ειρήνη επάνω στη γη. Είναι μάταιες όλες οι προσπάθειες με τις οδούς της διπλωματίας και με άλλα παρόμοια μέσα, γιά την αποτροπή της συμφοράς του πολέμου… Είναι πρωτίστως απαραίτητη η πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου και συγχρόνως  απαραίτητη η “ανθρωποποίηση” του θηριώδους αυτού κόσμου!! Αν εκδηλώσουμε τη θέλησή μας να αλλάξουμε, ο Θεός – το Πνεύμα το Άγιο, μπορεί να έλθη γιά να μας βοηθήσει!

Σήμερα, ήθελα να σας πω ότι, δεν εκπλήττομαι που υποφέρετε.

Σκεφθήτε αυτό που σας λέω, όταν είσθε μόνοι σας. Αν προσανατολίσουμε τον νου μας με αρνητικό τρόπο, κινδυνεύουμε να χάσουμε και τη ζωή μας και τη σωτηρία μας. Όταν είσθε αδύνατοι πνευματικά, να προσεύχεσθε σαν γιά κάτι, που δεν είναι παρά η συνέπεια των παθών μας.

Να λέτε αυτή την προσευχή που σας συνέστησα πολλές φορές:

«Κύριε, θεράπευσε την καρδιά μου από αυτό τον πονηρό λογισμό!

Κύριε, θεράπευσε τον νου μου, να μη σκέπτεται αυτό που είναι εναντίον του νόμου της Αγάπης του Πατρός Σου!

Κύριε, θεράπευσε όλο μου το είναι, γιά να μπορέσω να πορευθώ με αυτόν τον άγιο πόνο πίσω από τα Βήματά Σου!»!!

Αν προσεύχεσθε έτσι, θα εκπλαγείτε γιά την ευκολία της νίκης!»»!!!