Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

XOΡΕΥΟΝΤΑΣ...ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ


Είναι όμορφος χορός η ζωή, αλλά ξεχνάμε ότι τον χορό τον σέρνει ο Χριστός. Εκείνος δίνει το σύνθημα, τα βήματα, τον παλμό.
Εμείς ακολουθούμε μέχρι να ολοκληρώσουμε όλο το τραγούδι την ύπαρξης. Να το χορέψουμε με τα δικά Του βήματα εκείνος είναι μπροστά , εκείνος γνωρίζει. Εμείς ακολουθούμε τα βήματα του. Στο «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» σηκώνω το χέρι και μπαίνω στο χορό. Σηκώνω τα χέρια τον κοιτάω και μπαίνω με θυσία στην δική του γραμμή. Όπως έκανε και εκείνος την ημέρα των Χριστουγέννων. Ήρθε ως εραστής γιατί με ερωτεύτηκε πήρε ΕΜΕΝΑ για να με σώσει από την τραγικότητα του θανάτου. Μου έδωσε την στολή του βαπτίσματος και έτσι μπαίνω στο χορό με χαρά. Θα σε ακολουθήσω Χριστέ μου, θα σε ακολουθήσω τυφλά γιατί έχω εμπιστοσύνη στα βήματα σου, γιατί ξέρω ότι και να γίνει θα γίνει με δική σου συγκατάβαση. Ακόμα και αν βλέπω τον γκρεμό μπροστά μου δεν θα φοβηθώ γιατί ξέρω ποιος είσαι και που με οδηγείς.
Χορέψαμε στην βάπτιση «Ὅσοι εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε! Ἀλληλούϊα!», χορέψαμε στο γάμο! «Ησαϊα χόρευε, η Παρθένος έσχεν εν γαστρί, και έτεκεν υιόν τον Εμμανουήλ, Θεόν τε και άνθρωπον, Ανατολή όνομα αυτώ, όν μεγαλύνοντες, την Παρθένον μακαρίζομεν». Τα μυστήρια ολοκληρώθηκαν με χορό! Και ήσουν εσύ μπροστά ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ! .. Μπήκαμε στο χορό γελώντας, με την χαρά της χάριτος. Θα χορέψουμε όλα τα τραγούδια είτε λύπης , είτε χαράς. Όλα μέχρι να έρθει η ώρα του τελευταίου χορού, όπου ευχόμαστε να λάμψει η λεβεντιά των αρετών που καλλιεργήσαμε με τα δικά σου προστάγματα.
Μας ερωτεύτηκε , χωρίς προϋποθέσεις, γιατί, συναλλαγές , κουτάκια, λογικές και ήρθε να μας βάλει σε θρόνο ουράνιο. Τι θα απαντήσουμε; Σε αυτόν τον χορό θα γίνουμε συνοδοιπόροι…. Ξέρουμε ότι μια σχέση ερωτευμένων μπορεί να έχει πτώσεις. Εδώ η διαφορά είναι ότι η μία πλευρά συγχωρεί πάντα διότι η αγάπη της πάντα στέγει , πάντα πιστεύει , πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει και ουδέποτε εκπίπτει. Σε αυτή την αγάπη ας μην αντισταθούμε , να πούμε το μεγάλο Ναι…και ας ακολουθήσουμε τα βήματα του χορού για να γίνουμε μέτοχοι στο χορό των Αγίων.
π.Σπυρίδων Σκουτής