Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

40 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ



Η μισή και πλέον Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας συμμετείχε στη χεροτονία του νέου μητροπολίτη Λαρίσης, κ. Ιερωνύμου που τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία  Πολιτικών, Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της Λάρισας, κλήρου και λαού.
Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα στενοί συγγενείς, φίλοι και Ιεράρχες αναφώνησαν ΑΞΙΟΣ στο νέο μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιδιαίτερα ο κατά σάρκαν πατέρας του νέου δεσπότη δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του.
«Να αξιοποιήσει τα χαρίσματά του για το κοινό καλό» κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Από την πλευρά του  νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε θερμά  τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς επισημαίνοντας: «Μακαριώτατε, ου φέρει το μυστήριον έρευνα. Ράον σιωπή. Ιδού ο δούλος Κυρίου έστηκα. Γένοιτο καθάπερ συνετάξατό μοι Κύριος διά των θεοπειθών ευχών πάντων των ώδε ισταμένων».
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αθηνών  στην αντιφώνησή του μίλησε για την ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη να αξιοποιεί τα τάλαντά του, τα χαρίσματά του, για το κοινό καλό. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διδασκαλία του Κυρίου, να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν τον εαυτό μας και κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη αυτό να είναι το έργο του στην Εκκλησία που παροικεί στην Λάρισα.
Επιπλέον, εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού μητροπολίτη Ιγνατίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «επίσκοπο της σιωπής, της γαλήνης, της ηρεμίας και της ταπείνωσης».
Ταυτόχρονα, ο κ. Ιερώνυμος,  είπε ακόμα, ότι« ο λαός είναι απογοητευμένος και οργισμένος και αυτό φαίνεται καθημερινά και σημείωσε πως «καλούμαστε να αγωνιστούμε για να μην επικρατήσει στην πατρίδα μας η φιλοσοφία του Ευρωπαίου διανοητή που υποστηρίζει ότι ο άλλος είναι ο εχθρός μου αλλά η διδασκαλία του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που λέει ότι ο άλλος είναι ο Παράδεισός μου».
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ