Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

EΓΚΑΙΝΕΙΑ ΩΔΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

egkainia odeio pireos
Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου

Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς η μνήμη της Αγία Σοφίας και των τριών Θυγατέρων της, στον Ομώνυμο Ιερό Ναό στα Μανιάτικα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και τα εγκαίνια του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Να αναφερθεί ότι το Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς, βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, πάνω από το πνευματικό κέντρο.
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ωδείου θα παραδίδονται μαθήματα όλων των μουσικών οργάνων κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, χορωδίας γυναικών και παραδοσιακού τραγουδιού, μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής.
Θα παρέχεται επίσης η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, θα υπάρχει χορωδία και ορχήστρα, των οποίων τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος, ενώ παράλληλα λειτουργεί και φέτος, αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.